Vés al contingut

Què és?

Aquest projecte consisteix en el disseny, construcció i programació d’un robot lluitador de mini sumo. L’objectiu dels robots lluitadors de mini sumo és treure del tatami al robot contrincant. El projecte engloba l’elaboració de la placa electrònica, la estructura, que és la part mecànica, y la programació, que és la part informàtica. Aquí es poden diferenciar les tres parts que formen el projecte. El robot s’ha construït amb peces reciclades o dissenyades amb 3D, i el cervell del robot està format per un microcontrolador (µC) de la marca Arduino, programat amb llenguatge C. Cal comentar que el projecte és de caràcter docent, i no pensat per a competir, ja que en aquest cas seria recomanable utilitzar una altre mecànica. El projecte està bàsicament centrat amb els camps de l’electrònica i la programació, la mecànica ocupa un paper secundari.

El següent material s’ha elaborat a partir de diferents documents, projectes webs, etc. De manera que pretén ser un recull de tota la informació seleccionada i adaptada als nostres materials.

Objectiu

 L’objectiu principal d’aquest projecte és la realització d’un robot de minisumo el qual respecti la normativa de competició i sigui eficient, sobretot electrònica i informàticament. Un cop definit l’objectiu principal, ens centrarem en objectius més concrets. Els quals són: – Optimització i integració al màxim de l’espai de la placa electrònica, per aconseguir això s’haurà d’intentar aconseguir una única placa electrònica la qual ho controli tot, i alhora sigui programable, sense ser necessari extreure el microcontrolador d’aquesta. – Utilitzar uns sensors eficients, els quals no generin problemes, i si ho fan, solucionar-los. – Utilitzar uns motos força forts i alhora petits, aquesta serà una difícil cerca. – Elaboració d’una estructura prou forta, tot i no poder disposar de temps i recosos per a construir-la. Ja que és on s’hi dedica menys temps. Intentar que entri dins la normativa. – Obtenció d’un programa eficient, el qual estigui protegit envers a situacions estranyes i que no facin que es pengi. També cal que sigui ràpid de reacció.

Normativa

És lògic que al tractar-se d’una competició entre dos robots els quals són dissenyats per varies persones, existeixi una mínima normativa a complir alhora del disseny, tant en les dimensions com en el pes. Cal dir que hi ha varies modalitats, des de el robot de sumo, que va ser el primer, ja que era el més gros, degut a la difícil possibilitat de reducció del components electrònics. Fins al actuals microsumo, els quals tal i com diu el seu nom són molt petits i una mica lluny a l’abast del estudiants. Avui en dia la modalitat més adequada de cara la docència és la modalitat minisumo, ja que és la més accessible sobretot pel que fa als recursos tecnològics. Per tant, el projecte s’ha centrar exclusivament amb el disseny d’un robot de minisumo, excloent les dimensions i normatives de les altres modalitats. A continuació es mostra els conjunt de normes a seguir per a poder-lo realitzar. 

Super Efficient

Lorem ipsum dolor sit amet elit do, consectetur adipiscing, sed eiusmod tempor.

Deeply Committed

Lorem ipsum dolor sit amet elit do, consectetur adipiscing, sed eiusmod tempor.

Highly Skilled

Lorem ipsum dolor sit amet elit do, consectetur adipiscing, sed eiusmod tempor.

Keith Marshall

Designer

George Williams

Developer

Julia Castillo

Client Service

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux